Šaltinis:
Jums reikės
 
600g sluoksniuotos tešlos,
 
 
50g. porų,
 
 
svogūnas,
 
 
100g. virto kumpio,
 
 
2 šaukštai sviesto,
 
 
šaukštas vyno,
 
 
3 kiaušiniai,
 
 
3 šaukštai tarkuoto sūrio,
 
 
250ml. grietinėlės,
 
 
maltų muskatų,
 
 
maltų pipirų,
 
 
riebalų formai patepti.
 

Paruošimas



Porus nuvalome ir, pašaline kietus lapus, supjaustome žiedais. Svogūną supjaustome smulkiai, o kumpį - juostelėmis. Porus ir svogūnus patroškiname svieste. Įpilame baltojo vyno, nustatome mažą kaitrą ir maišydami troškiname 5-10 minučių (skysčio turėtų beveik nelikti). Įmaišome kumpį. Sumaišome kiaušinius, sūrį ir grietinėlę. Pasūdome, pagardiname pipirais ir muskatais. Du tečdalius tešlos atskiriame ir iškočiojame 3mm storio lakštus. Įdedame tešlą į riebalais pateptą kepimo formą. Keliose vietose subadome šakute. Ant viršaus tolygiai sudedame svogūnus, porus ir kumpį. Užpilame kiaušinių masę. Likusią tešlą iškočiojame plonu lakštu. Iš jos išpjauname skritulį, kiek didesnį už kepimo formą, ir uždengiame juo pyragą. Paviršių patepame sviestu. Kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje 35-40 minučių. Jei viršus pernelyg kaista, pridengiame folija.

Užkandis prie alaus paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Nikolė