Šaltinis:
Jums reikės
 
16 vidutinio dydžio pyragėlių:
 
 
Tešlai:
 
 
50 g sviesto;
 
 
Žiupsnelis druskos su jodu;
 
 
150 g miltų;
 
 
120 g tirpių avižinių dribsnių;
 
 
30 g krakmolo;
 
 
5-7 kiaušiniai.
 
 
Žolelių kremui:
 
 
250 g minkšto tepamo varškės sūrio arba varškės;
 
 
2 valg. š. pieno;
 
 
Kapotų mėgstamų žolelių mišinio;
 
 
Druskos su jodu;
 
 
Pipirų.
 
 
Krienų kremui:
 
 
200 g liesos varškės;
 
 
2 valg. š. pieno;
 
 
2 valg. š. krienų;
 
 
Druskos su jodu;
 
 
Šviežiai maltų pipirų.
 

Paruošimas



Tešlai sviestą supjaustyti gabalėliais ir kaitinti su druska bei 375 ml vandens. Puodą nuimti nuo viryklės, kai sviestas ištirps. Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir krakmolu, viską iš karto suberti į puodą su skysčiu ir stipriai maišyti, kol susidarys tešlos gniužulas, lengvai atsiskiriantis nuo puodo kraštų. Tešlą ataušinti.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Maišikliu vieną po kito į tešlą įmaišyti tiek kiaušinių, kad tešla pasidarytų blizganti ir sunkiai tįstų nuo šaukšto. Paruošit konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Į jį dėti tešlą. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išspausti 16 pailgų tešlos juostelių (juostelių galus galima gražiai užriesti). Jas dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 8-10 min.

Įdarams skirtus produktus gerai sumaišyti. Atvėsusius plikytus tešlos pyragėlius perpjauti pusiau į du sluoksnius. Kiekvieną pyragėlį įdaryti vienu ar kitu kremu ir tuojau pat patiekti.

Užkandis prie alaus paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Naidas