Šaltinis:
Jums reikės
 
450 g pastarnoko šaknies,
 
 
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
 
 
2 skiltelių nelupto česnako,
 
 
1 lauro lapelio,
 
 
5 kiaušinių,
 
 
85 g fermentinio sūrio,
 
 
250 g maskarponės sūrio,
 
 
2 šaukštų "Pesto" padažo,druskos,
 
 
pipirų.
 

Paruošimas



Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. 30x22 cm dydžio kepimo skardą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi, šonuose palikdami 5 cm kraštus. Nuvalytą ir mažais gabaliukais supjaustytą pastarnoką dubenuje sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, tada sukrėskite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite česnako skiltelių, lauro lapelį ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Tada palaukite, kol šiek tiek atvės, išimkite česnako skilteles, lauro lapą išmeskite. Česnako skilteles nulupkite, kartu su pastarnoku dėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos masės. Plakdami vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius, po to- tarkuotą sūrį.

Atskirai inde išplakite 5 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į pastarnoko masę. Gerai išmaišius viską perpilkite ant skarda iškloto popieriaus ir pašovus į orkaitę kepkite apie 12-15 min. Kai iškeps, palikite orkaitėje atvėsti. Kol kepa, paruoškite įdarą: maskarponę sumaišykite su "Pesto" padažu, ištepkite kepinį ir susukite vyniotinį.

Užkandis prie alaus paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Kalista