Šparagai su vytintu kumpiu ir sūriu
Šparagai su vytintu kumpiu ir sūriu
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
5 riekelės Parmos kumpio,
 
 
15 jaunų šparagų ūglių,
 
 
4-5 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
 
 
100 g kietojo sūrio,
 
 
druskos.
 
 
pagal skonį stambiai maltų juodųjų pipirų,
 

Paruošimas


Šparagus nuplaukite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę šparagų stiebų, ir 2 min. pavirkite. Atvėsintus ir ant virtuvinio rankšluoščio nusausintus šparagus pasūdykite, apibarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sulčių bei aliejaus mišiniu.

Keletai minučių palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Parmos kumpį paskleiskite ant lėkštės, į vidų įvyniokite po penkis šparagų ūglius, susukite ir išdėliokite lėkštėse. Tiekite apibarsščius šviežiai tarkuoto sūrio drožlėmis. Prieš patiekdami 10 min. palaikykite šaldytuve.

Užkandis prie alaus paruoštas!


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva