Naminiai energetiniai batonėliai
Naminiai energetiniai batonėliai
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
stiklinė
džiovintų uogų, vaisių
 
stiklinė
riešutų
 
stiklinė
datulių
 

Paruošimas

Galite naudoti bet kokius riešutus ir džiovintas uogas ar vaisius, tačiau recepte nekeiskite datulių, nes jos visą masę sulipina į vientisą.

Riešutus galite keletą minučių paskrudinti orkaitėje ar keptuvėje, nulupti odeles.

Tuomet viską sutrinkite maisto smulkintuvu iki kol masė taps vientisa ir sušoks į vientisą gumulą.

Skardą ar medinę lentelę apklokite maistine plėvele, ant jos drėgnu peiliu (kad neliptų) paskirstykite masę ir suformuokite maždaug dviejų pirštų storio stačiakampį. Palikite šaltoje vietoje. Geriausia palaikyti pernakt arba bent jau porą valandų.

Aštriu, drėgnu peiliu supjaustykite norimos formos batonėliais.

Šaldytuve batonėlius galima laikyti kelias savaites, šaldymo kameroje - iki 3 mėnesių. Kambario temperatūroje jie minkštėja, o ištraukti iš šaldytuve yra tamprūs.

Puikus pasirinkimas pusryčiams, sotus ir maistingas užkandis nusinešti į darbą ar mokslus. Idealiai tinka sportuojantiems.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas