Šaltinis:
Jums reikės
 
600 g kapaliukui:
 
 
20 g sviesto;
 
 
42 g kubelis mielių;
 
 
150 g ruginių miltų (geriausia- Nr. 1740);
 
 
450 g kvietinių miltų;
 
 
1 valg. š. druskos;
 
 
1 valg. š. šviežio smulkiai sukapoto raudonėlio;
 
 
4-5 valg. š. šviežių smulkiai sukapotų petražolių;
 
 
1 kiaušinis.
 

Paruošimas



Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dominykas