Šaltinis:
Jums reikės
 
12 porcijų:
 
 
8 miltingos bulvės,
 
 
0,7l. aliejaus (virti),
 
 
druskos, pipirų,
 
 
600 g tunų filė,
 
 
2 maži svogūnėliai, 3 porai,
 
 
1 žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotos
 
 
žievelės,
 
 
9 šaukštai alyvuogių aliejaus.
 

Paruošimas



Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje. Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios.

Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu (gerai nusausinti labai svarbu, nes vandens perteklius kepant skatina jas greitai degti).
Virti skirtą aliejų įkaitinti dideliame puode iki 180 laipsnių. Paruoštas bulves mesti į aliejų nedidelėmis porcijomis ir virti vis maišant, kad riekelės nesukibtų, apie tris minutes, kol gražiai apskrus. Iškeptas dėti ant popierinio rankšluosčio.
Tunų filė nuplauti, nusausinti, supjaustyti juostelėmis. Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis. Porus taip pat nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Viską sumaišyti dubenyje su citrinos sultimis, tarkuota žievele, aliejumi ir pagardinti druska, pipirais. Padažą patiekti su bulvių traškučiais.

Padažą galima paruošti prieš vakarėlį (jį laikyti šaldytuve), tik citrinos sultis įmaišyti prieš patiekiant.

Užkandis paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Benas