Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijos
 
 
4 gabalėliai (po 125 g)
 
 
sūrio su baltuoju pelėsiu,
 
 
300 g aviečių,
 
 
250 g neriebios varškės,
 
 
svogūnas,
 
 
salotų gūžė,
 
 
kiaušinis,
 
 
75 ml pieno,
 
 
šaukštas grietinėlės,
 
 
50 ml vandens,
 
 
šaukštas citrinų sulčių,
 
 
3 šaukštai aliejaus,
 
 
cukraus,
 
 
druskos,
 
 
maltų baltųjų pipirų,
 
 
džiuvėsėlių apvolioti.
 

Paruošimas



Uogas perrenkame. Pusę jų sutriname, padarydami tyrę. Ją sumaišome su per sietelį pertrinta varške ir pienu. Pagardiname cukrumi, druska ir maltais pipirais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Salotas suplėšome nedideliais gabalėliais. Citrinų sultis sumaišome su šaukštu aliejaus, 50 ml vandens, trupučiu druskos, cukraus ir žiupsneliu pipirų. Išplakame.

Salotas sumaišome su svogūnais, likusiomis uogomis ir aliejaus padažu. Sudedame į lėkštes. Užpilame varškės padažo. Kiekvieną sūrio gabalėlį perpjauname horizontaliai pusiau, pavilgome kiaušinio ir grietinėlės plakinyje, apvoliojame džiūvėsėliuose. Apkepame 2 šaukštuose įkaitinto aliejaus. Į kiekvieną lėkštę prie salotų įdedame po 2 gabalėlius apkepinto sūrio.



Užkandis paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Mažiukas