Šaltinis:
Jums reikės
 
žalios alyvuogės-370 g (grynas alyvuogių svoris-180 g),
 
 
1 česnako skiltelės,
 
 
2 arb. šaukštelių raudonėlių,
 
 
0,5 citrinos,
 
 
0,5 čili pipiro,
 
 
alyvuogių aliejaus,
 
 
200 g tepamo varškės sūrio,
 
 
200 g puskiečio sūrio,
 
 
graikinių riešutų,
 
 
aitriosios paprikos miltelių,
 
 
truputis žolelių mišinio.
 

Paruošimas



Puskietį sūrį sutinkite per smulkią trintuvę. Į sutrintą sūrį sudėkite varškės sūrelį. Viską gerai išmaišykite rankomis ir formuokite nedidukus rutuliukus. Kiekvieną iš jų apvoliokite norimame mišinyje: smulkiai sutrintuose graikiniuose riešutuose, čili milteliuose, žolelių mišinyje. Uždenkite ir 20 min. dėkite į šaldytuvą.

Alyvuoges užkandėlei reikės pasigaminti daugiau nei 1 dieną prieš valgymą. Nupilkite skystį nuo alyvuogių. Supilkite alyvuoges į dubenį. Smulkiai sukapokite česnaką ir čili pipirą. Išspauskite citrinos sultis, šiek tiek citrinos žievelės smulkiai supjaustykite. Viską berkite į dubenį su alyvuogėmis, pagardinkite raudonėliu ir gerai išmaišykite rankomis.

Sudėkite alyvuoges atgal į stiklainiuką, kuriame buvo prieš tai, ir iki viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi. Pastatykite į šaldytuvą 1-2 dienoms. Šį užkandį patiekite tiesiog pervėrus alyvuogę ir sūrio rutuliuką smeigtuku-bus patogu imti rankomis ir gardžiuotis. Arba su balta šviežia duona, tada sūrio rutuliuką tepkite ant duonos ir valgykite, į likusį nuo alyvuogių aliejų labai gardu pamirkyti duonelę.

Užkandis paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Gabija