Vištų kepenėlių paštetas
Vištų kepenėlių paštetas
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
50 g kumpio (arba šoninės),
 
 
4 česnako skiltelių,
 
 
2 šaukštų alyvų aliejaus,
 
 
2 nedidelių svogūnų,
 
 
100 ml brendžio,
 
 
100 g sviesto ir 100 g apliejimui,
 
 
1 šaukštelio paprikos miltelių,
 
 
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
 
 
550 g vištų kepenėlių,
 
 
druskos,
 
 
pipirų.
 

Paruošimas


Keptuvėje su alyvų aliejumi apkepkite susmulkintus svogūnus ir česnaką. Po kelių minučių sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą kumpį, kepenėles. Kepkite apie 10 min. Po to viską perdėkite į indą. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, supilkite brendį.

Pakaitinkite apie 1 minutę ir užpilkite ant kepenėlių, įberkite pipirų, druskos, džiovintų čiobrelių, paprikos miltelių. Viską susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vienalytės masės. Paštetą sudėkite į indelius. Paštetas bus skanesnis ir ilgiau išliks šviežias, jei apliesite tirpintu sviestu.

Užkandis paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Modestas