Šaltinis:
Jums reikės
 
10 porcijų:
 
 
200g baltos duonos,
 
 
1/8 l grietinėlės,
 
 
1kg viščiuko krūtinėlių,
 
 
500g lašinukų,
 
 
1 ryšelis petražolių,
 
 
1/2 ryšelio marūnų,
 
 
150g pievagrybių,
 
 
1 didelis svogūnas (smulkiai pjaustytas),
 
 
60g sviesto,
 
 
2 kiašiniai,
 
 
20ml konjako,
 
 
100g pistacijų,
 
 
druskos,
 
 
pipirų,
 
 
muskatų,
 
 
2 v.š. džiūvėsėlių,
 
 
papuošimui- 2 lauro lapeliai.
 

Paruošimas



Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę. Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale. Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste. Atvėsinti ir sumalti mėsmale kartu su duonos ir grietinėlės mirkalu. Sudėti į mėsą, įmušti kiaušinius, supilti konjaką, suberti pistacijas, prieskonius ir išmaišyti, kad masė taptų vientisa. Dar kartą paskaninti. Formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Sukrėsti mėsos masę ir papuošti lauro lapeliais. Formą dėti į vandens vonelę. Kaitinti 75 minutes. Patiekti toje pačioje formoje arba ant padėklo, papuošus salotų lapeliais ir citrinų skiltelėmis.

Aptepas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
egidijus