Žąsis su obuoliais
Autorius: Kunkulėlis
Jums reikės
priklauso nuo žąsies dydžio
obuolių
 
šiek tiek
muskato riešutas
 
šiek tiek
druskos
 
10-12
kvapiųjų pipirų
 
šaukštas
kmynų
 
1
žąsis
 
3-4 šaukštai (aptepimui)
grietinė
 
papuošti iškepusią žąsį
įvairūs vaisiai, cirtina
 

Paruošimas

Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.

Tuomet žąsį iš vidaus ir iš išorės įtriname prieskoniais bei pridengę paliekame nakčiai, kad pasimarinuotų.

Kitą dieną nuo žąsies reikia nubraukti kmynus (jeigu dėjote). Pabarstome tarkuotu muskatu, į vidų prikemšame obuolių. Beje, obuolių nereikia lupti ar supjaustyti.

Paskutiniai žingsniai - pjūvio užsiuvimas, sparnų apvyniojimas folija (kad nesudegtų kepant), žąsies aptepimas grietine.

Dedame kepti. Paprastai žąsis iškepa per 2-3 valandas. Nepamirškite žąsies apšlakstyti išsisunkusiu skysčiu. Jau iškepusią žąsi galima uždengtą palikti orkaitėje dar pusvalandžiui. Iš iškepusios žąsies ištraukiame siūlus, papuošiame citrina, vynuogėmis, džiovintomis slyvomis ir pan. Šlaunelių galai puošiami įkarpytomis popierinėmis servetėlėmis.

Pagal šį receptą galima kepti ir kitus paukščius: vištą, antį, kalakutą. Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (209)
Gabrielius- Daniel