Šaltinis:
Jums reikės
 
1 kg silkių,
 
 
2 šaukštai aliejaus,
 
 
šaukštas acto,
 
 
1-2 šaukštai malto cinamono,
 
 
stiklinė razinų,
 
 
šaukštas cukraus,
 
 
10-15 gvazdikėlių,
 
 
apie 300 g svogūnų,
 
 
5 lauro lapai,
 
 
10 kvapiųjų pipirų,
 
 
vandens.
 

Paruošimas



Labai gerai išvalytos ir išmirkytos silkės su kaulais supjaustomos nedideliais vienodais gabaliukais.

Į emaliuotą puodą dedamas žiedais supjaustytų svogūnų sluoksnis, o ant jo kuo glaudžiau — silkių gabaliukai (gabaliukų nugarėlės padažomos į cinamoną). Ant jų užberiamos razinos, gvazdikėliai, lauro lapai ir kvapieji pipirai. Ant viršaus vėl sudedamas sluoksnis žiedais supjaustytų svogūnų. Į kitą indą supilamas aliejus, actas, pusė litro vandens, suberiamas cukrus, viskas sumaišoma ir supilama ant paruoštos silkės. Verdama ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas. Baigiant virti, viską galima pašlakstyti 1-2 šaukštais padeginto cukraus.

Ataušusį silkė gražiai sudedama į silkines.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Deividas