Šaltinis:
Jums reikės
 
800g. jautienos be kaulų,
 
 
1 svogūnas,
 
 
1 saliero gumbas,
 
 
1 lauro lapelis,
 
 
šiek tiek cukraus, druskos,
 
 
1/3 stiklinės vyno acto,
 
 
1 stiklinė jautienos sultinio,
 
 
3 kadagio uogos,
 
 
3 gvazdikėliai,
 
 
juodųjų pipirų,
 
 
2 šaukštai aliejaus,
 
 
2 šaukštai raudonojo vyno,
 
 
500g. kietų nedidelių kriaušių,
 
 
250g. slyvų,
 
 
1 šaukštas kapotų petražolių.
 

Paruošimas



Svogūną sukapokite, salierą supjaustykite kubeliais. Kartu su laurų lapeliu, gvazdikėliais, kadagio uogomis, pipirų žirneliais užpilkite actu bei 500 ml vandens ir išvirkite marinatą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į ataušusį marinatą ir 3 val. palaikykite šaltai.

Išėmusi iš marinato nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir iš visų pusių apkepinkite. Tada perdekite į puodą, įpilkite 0,5 stiklinės sultinio bei stiklinę perkošto marinato, uždenkite. Troškinkite 1 val. 15 min. vis apšlakstydama likusiu sultiniu.

Kriaušes nulupkite, padalykite pusiau, slyvas jįjaukite, kaulelius ištraukite. Vaisius sudėkite į troškinį, supilkite vyną ir dar 15 min. patroškinkite. Išėmusi mėsą, padažą pagardinkite druska, cukrumi, pipirais. Mėsą apibarstykite petražolėmis, sudėkite vaisius ir užpilkite padažu.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Edvinas