Įdarytas ant iešmo keptas paršelis
Autorius: martyynyyte3
Jums reikės
 
virti paršelio plaučiai,
 
 
saujelė razinų,
 
 
prieskonių,
 
 
pipirų,
 
 
paršelio kepenys,
 
 
Įdarui:
 
 
mairūno,
 
 
druskos.
 
 
druskos.
 
 
4-8 savaičių amžiaus paršelis,
 
 
2 šaukštai tirpinto sviesto,
 
 
1 stiklinė pyrago džiūvėsėlių,
 
 
100 g virtų lašinių,
 
 
1 kiaušinis,
 

Paruošimas



Nuvalyto, kaip aprašyta kepto paršelio recepte, paršelio vidus ir išorė įtrinami druska bei prieskoniais, paliekama keletai valandų įsisūrėti. Vidus prikemšamas įdaro ir užsiuvama.Kepama pamovus ant iešmo iš pradžių ant mažos ugnies, o po to ant didesnės, vis pavartant.

Paršelio kepenys sukapojamos arba permalamos mėsmale stambiais peiliukais, pridedama virtų lašinių, taip pat virti paršelio plaučiai. Viskas sukapojama, sumaišoma ir pertrinama. Į šią masę įplakamas kiaušinis, pridedama tirpinto sviesto, pyrago džiūvėsėlių, prieskonių (druskos, mairūno), saujelė razinų ir gerai išmaišoma. Šia mase prikemšamas paršelio vidus.

Taip pagamintu įdaru prikimšti paršelį, krūtinę bei papilvę užsiuvus, dėti į skardą ir kepti karštoje orkaitėje.Kai paviršius pageltonuos, įpilti stiklinę sultinio.Kepimo metu paršelį dažnai laistyti susidariusiu sultiniu.Paršelis kepa apie 1.5 val.Kad ausys ir uodega neapdegtų, galima apvynioti popieriumi.
Iškeptą paršelį atšaldyti, išimti siūlus, padėti į pailgą pusdubenį (nugara į viršų) ir labai aštriu peiliu supjaustyti nesugadinant paršelio išvaizdos.Viršų papuošti tirštu majonezu ir petražolių lapeliais.Atskirai paduoti krienus.

 


Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
RAIMONDA
2012-04-04 08:45:01
NIEKO BAISESNIO,KAIP VOS GIMUSIO KEPTO PARSELIO ISKLOTINE NESU MACIUS. SIAUBAS
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (168)
Joris