Kepta jautienos nugarinė su džiovintais obuoliais
Autorius: lilly
Jums reikės
 
acto,
 
 
2-3 svogūnų galvutės,
 
 
1 stiklinė džiovintų obuolių ir slyvų,
 
 
1 lauro lapelis,
 
 
1 kg jautienos,
 
 
cukraus.
 
 
druskos,
 
 
mairūno,
 

Paruošimas



Jautiena 12 valandų pamerkiama į truputį pasūdytą, actu parūgštintą vandenį. Slyvos, obuoliai nuplaunami ir mirkomi per naktį. Į keptuvą ar skardą sudedami skridinėliais pjaustyti svogūnai, jautiena, džiovinti obuoliai, slyvos, užbarstoma druska, cukrumi, smulkintu mairūnu.

Įpilama karšto vandens ir pridengus kepama apie 1 val. vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje. Patiekiant į stalą, kepsnys sudedamas į pašildytą pusdubenį, apdedamas kepintais svogūnais, obuoliais, slyvomis. Valgomas su kepintomis arba riebaluose virtomis bulvėmis.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
gabrielius