Šaltinis:
Jums reikės
 
1-1,5 kg jautienos,
 
 
0,4 kg rūkyto kumpio ar lašinukų,
 
 
2-3 šaukštai sviesto,
 
 
svogūno galvutė,
 
 
salieras,
 
 
petražolės šaknis,
 
 
morka,
 
 
0,5 stiklinės natūralaus vyno arba 1 citrinos sultys,
 
 
druskos,
 
 
pipirų,
 
 
1 lauro lapelis.
 
 
Salierų padaŽUI:
 
 
2 šaukštai miltų,
 
 
1 šaukštas sviesto,
 
 
1 stiklinė daržovių ar mėsos sultinio,
 
 
200 g salierų šakniagumbių,
 
 
1 citrina,
 
 
maltų pipirų,
 
 
muškato,
 
 
0,5 stiklinės grietinės,
 
 
cukraus,
 
 
druskos.
 

Paruošimas



Nuplauta po šalto vandens srove mėsa pasūdoma ir prismaigstoma rūkyto kumpio ar lašinukų. Į puodą sudedama pusė recepte nurodyto sviesto, daržovės, prieskoniai ir ant jų-mėsa. Mėsa apšlakstoma vynu arba citrinos sultimis, įpilama 1-1,5 stiklinės vandens ir ant silpnos ugnies troškinama apie 1 val.

Miltai pakepinami svieste, kol parusvėja, supilamas sultinys, sudedamas smulkiai tarkuotas salieras, išspaustos citrinos sultys, suberiami cukrus, druska, prieskoniai. Šiek tiek pavirinus, supilama grietinė. Pašildoma, bet neužvirinama.

Troškinta jautiena patiekiama į stalą su riebaluose troškintomis bulvėmis, morkomis, burokėliais bei marinuotais grybais. Padažas patiekiamas atskirai, padažinėje.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
Tomas