Šaltinis:
Jums reikės
 
1 kg kiaulienos kumpio,
 
 
1 morka,
 
 
1 svogūno galvutė,
 
 
1 lauro lapelis,
 
 
maltų pipirų,
 
 
prieskonių mišinio,
 
 
1 stiklinė džiovintų obuolių ar slyvų be kauliukų,
 
 
grietinės,
 
 
sviesto ar majonezo,
 
 
20 g druskos.
 

Paruošimas



Kumpis nuplaunamas, įtrinamas druska, sumaišyta su prieskoniais, ir paliekamas, kad įsisūrytų. Retkarčiais apvartomas. Į gilesnį indą (keptuvą) sudedama skridinėliais pjaustyta morka, svogūnas. Ant jų dedamas mėsos gabalas, prismaigstytas išmirkytų džiovintų vaisių. Smaigstant aštriu peiliu padaromos 2-3 cm gylio įpjovos, į kurias ir sukišami vaisiai.

Kumpis tvirtai suveržiamas virvele, kad nesiskleistų. Įdedamas į indą lašinukais į viršų, užpilamas 1-1,5 stiklinės vandens ir uždengiamas. Verdamas 30-40 min. Po to kepsnys aptepamas grietine, sviestu ar majonezu ir dedamas be dangčio į karštą orkaitę. Kepama, kol gražiai pagelsta. Prireikus įpilama karšto vandens. Kad neapdžiūtų, palaistomas atsiradusiomis sultimis.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra