Šaltinis:
Jums reikės
 
1 svogūnas,
 
 
2 virti burokėliai,
 
 
2 virtos bulvės,
 
 
2 virtos morkos,
 
 
200 g virtos vištienos filė,
 
 
2 virti kiaušiniai,
 
 
2 granatai,
 
 
druskos,
 
 
pipirų,
 
 
aliejaus,
 
 
graikinių riešutų.
 

Paruošimas



Virtus burokėlius, bulves, morkas ir kiaušinius gerai atvėsinkite ir stambiai sutarkuokite į atskirus indus (nemaišykite). Atvėsintą virtą vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais arba šiaudeliais. Labai smulkiai supjaustytą svogūną pakepkite su trupučiu aliejaus.

Susmulkinkite graikinius riešutus. Paruoškite granatus. Tam, kad gražiai sudėtumėte salotas, jums reikės didelės, bet negilios salotinės plokščiu dugnu. Į jos vidurį iškart įstatykite stiklinę. Salotas sluoksniuokite aplink stiklinę-taip suteiksite salotoms apyrankės formą.

Kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Galima užberti šiek tiek druskos ir pipirų. Sluoksniuokite taip: pirmas sluoksnis-tarkuotų bulvių, antras sluoksnis-1/2 tarkuotų burokėlių, trečias sluoksnis-tarkuotų morkų, ketvirtas sluoksnis-graikinių riešutų, penktas sluoksnis-1/2 pjaustytos vištienos, šeštas sluoksnis -keptų svogūnų.

Į septintą sluoksnį dėkite tarkuotų kiaušinių, aštuntas sluoksnis-1/2 pjaustytos vištienos, devintas sluoksnis-1/2 tarkuotų burokėlių. Susluoksniavę salotas atsargiai ištraukite stiklinę. Salotas gana gausiai užpilkite majonezu ir apiberkite granatų grūdeliais.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Edvinas