Šaltinis:
Jums reikės
 
800 g baltos žuvies filė,
 
 
200 g brokolių (šviežių ar šaldytų),
 
 
200 ml grietinėlės,
 
 
2 šaukštų garstyčių,
 
 
2 kiaušinių,
 
 
druskos,
 
 
maltų baltųjų pipirų,
 
 
tarkuoto muskato riešuto,
 
 
100 g varškės,
 
 
1 šaukštelio želatinos,
 
 
kepimo popieriaus.
 

Paruošimas



Žuvį supjaustykite gabaliukais ir sumalkite elektriniu smulkintuvu arba mėsmale. Suberkite prieskonius, druską, želatiną, įmuškite kiaušinius, įdėkite varškės, pertrintos per sietelį. Į grietinėlę įberkite žiupsnelį druskos, išplakite iki putų. Grietinėlę atsargiai sumaišykite su žuvies mase. Brokolius išskirstykite žiedynais.

Formą išklokite folija, sukrėskite pusę masės, išdėliokite brokolius koteliais į viršų, tuomet sukrėskite likusią masę. Indą keliskart stuktelėkite į stalą, kad neliktų oro tarpų. Užlenkite folijos kraštus ant pašteto, pašaukite į šaltą orkaitę. Tuomet ją įjunkite ir kaitinkite iki 140 laipsnių. Kepkite apie 50 min. Atvėsinkite. Galite dar palaikyti šaldytuve.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (152)
Aronas