Šaltinis:
Jums reikės
 
5 svogūnų,
 
 
50 g morkų,
 
 
50 g salierų,
 
 
50 g porų,
 
 
800 g bulvių,
 
 
800 g savojinio kopūsto (tinka ir pekino ar baltagūžis),
 
 
2 skiltelių česnako,
 
 
2 didelių marinuotų agurkų,
 
 
3 šaukštų lydyto sviesto,
 
 
druskos,
 
 
pipirų,
 
 
muskato riešuto,
 
 
4 šaukštų garstyčių,
 
 
4 (po 250 g) plonų ir ilgų jautienos gabalų (tinka ir kiauliena),
 
 
4 juostelių rūkyto kumpio ar šoninės,
 
 
2 šaukštų pomidorų padažo,
 
 
3 šaukštų miltų,
 
 
300 ml raudonojo vyno,
 
 
1 l sultinio,
 
 
1 lauro lapo,
 
 
1 gvazdikėlio,
 
 
3 kadagio uogų,
 
 
40 g sviesto,
 
 
250 ml pieno.
 

Paruošimas



Supjaustykite: svogūnus 2-stambiai,
1-smulkiai, likusius-šiaudeliais; morkas ir salierus-kubeliais, porą-žiedeliais; agurkus-išilgai plonomis riekelėmis. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis. Šiaudeliais pjaustytus svogūnus apkepkite su 1 šaukštu lydyto sviesto.

Įberkite druskos, pipirų, įdėkite garstyčių. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais, ant jos uždėkite keptus svogūnus. Ant viršaus-po juostelę rūkyto kumpio ir marinuoto agurko. Susukite vyniotinius, apriškite siūlu. Apkepkite kepimo inde su 2 šaukštais lydyto sviesto. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus, kepkite 3 min.

Sudėkite morkas ir salierus, porus, česnako skilteles, pomidorų padažą, apkepkite, apibarstykite miltais. Supilkite vyną, pavirinkite. Supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, kadagio uogas, gvazdikėlį. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir troškinkite 60 min, be dangčio. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.

Savojinio kopūsto gūžę supjaustykite. Apvirkite 2 min. pasūdytame vandenyje, išgriebkite, nuovirą atidėkite. Sukapotą svogūną apkepkite su 20 g sviesto, įberkite šaukštą miltų, įpilkite 100 ml nuoviro, 100 ml pieno. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, sudėkite kopūstus ir virkite 4 min.

Užvirinkite 150 ml pieno. Bulves sugrūskite, įdėkite 20 g sviesto, palaipsniui maišydami supilkite karštą pieną. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Išimkite vyniotinius, padažą perkoškite ir pavirinkite.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)