Šaltinis:
Jums reikės
 
T e š l a i:
 
 
200 g miltų,
 
 
10 g sviesto,
 
 
1 šaukštelio druskos.
 
 
Į d a r u i:
 
 
300 g pievagrybių,
 
 
1 stiklinės riebios grietinės,
 
 
2 kiaušinių,
 
 
2 šaukšto aliejaus,
 
 
žiupsnelio muskato riešuto,
 
 
2 šaukštų smulkintų petražolių,
 
 
druskos,
 
 
pipirų.
 

Paruošimas



Paruoškite tešlą: miltus persijokite su druska, įdėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įpilkite 3 šaukštus vandens, suminkykite tešlą ir 1 val. dėkite į šaldytuvą. Įdarui grybus supjaustykite griežinėliais ir įkaitinus keptuvėje aliejų pakepkite. Kiaušinius sumaišykite su grietine, suberkite petražoles, žiupsnelį muskato riešuto, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite, sudėkite į formeles ir pridėjus pupelių ant dugno pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 10 min. Krepšelius išimkite iš orkaitės. Išpilkite pupeles, šiek tiek įdėkite grybų įdaro, apliekite grietinės ir kiaušinio plakiniu ir 15 min. dėkite į orkaitę.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Mindaugas