Šaltinis:
Jums reikės
 
25 g mielių,
 
 
250 ml drungno pieno,
 
 
100 ml lydyto margarino,
 
 
100 ml cukraus,
 
 
2 šaukštelių vanilinio cukraus su natūralia vanile,
 
 
1 šaukštelio druskos,
 
 
2 kiaušinių,
 
 
500-600 g miltų.
 
 
P a p u o š i m u i:
 
 
1 kiaušinio,
 
 
60 razinų,
 
 
cukraus miltelių.
 

Paruošimas



Į dubenį su pienu ir margarinu supilkite mieles ir maišykite tol, kol jos ištirps. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Supilkite išplaktus kiaušinius. Pamažu berkite miltus ir maišykite, kol tešla pradės lipti prie dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikte tešlą kilti 20-30 minučių.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite ją į 2 lygias dalis. Iš vienos dalies suformuokite 20 šiek tiek didesnių ir 20 šiek tiek mažesnių gabaliukų-tai bus kiškio kūnas ir galva. Iš likusios tešlos suformuokite kiškio ausis ir letenėles.

Suformuokite kiškučius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, razinas panaudokite akims ir snukučiui. Uždenkite audiniu tešlą ir palikite kilti 20 minučių. Patepkite kiškučius kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 15 minučių. Atvėsusius kiškučius apibarstykite cukraus milteliais.

Velykinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rapolas