Šaltinis:
Jums reikės
 
1 kg bulvių,
 
 
300 g burokėlių,
 
 
1 svogūno,
 
 
1 šaukšto citrinų sulčių,
 
 
2 kiaušinių,
 
 
1/2 šaukštelio kvapiųjų pipirų žirnelių,
 
 
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
 
 
1/2 šaukštelio druskos,
 
 
žiupsnelio džiovintų muskatų žiedų,
 
 
1-2 džiovintų aštriųjų paprikų,
 
 
aliejaus kepti.
 
 
P a d a ž u i:
 
 
2020 g varškės,
 
 
2 šaukštų ekologiško jogurto "Dobilas" arba pasukų,
 
 
druskos,
 
 
pipirų,
 
 
1 šaukšto citrinų sulčių,
 
 
1/2 stiklinės smulkiai kapotų prieskoninių žalumynų.
 

Paruošimas



Padažui skirtus produktus išsukite iki glotnios masės, pasūdykite. Paruoštas bulves ir burokėlius smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinų sultimis ir kiaušiniais. Prieskonius sugrūskite piestoje (ar sumalkite malūnėliu) ir suberkite į blynų tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite po samtelį masės, išskleiskite ją į delno dydžio blyną ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė. Tokie blynai skaniausi tiesiai iš keptuvės. Padažo kiekvienas valgytojas gali užsidėti ant blyno.

Užgavėnių valgis paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Erwin