Šaltinis:
Jums reikės
 
1 kg miltingų bulvių,
 
 
druskos,
 
 
50 g moliūgų sėklų,
 
 
nedidelio svogūno,
 
 
1 skiltelės česnako,
 
 
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių,
 
 
pipirų,
 
 
muskatų riešutų,
 
 
2 vidutinio dydžio kiaušinių,
 
 
4 šaukštų miltų,
 
 
5-6 šaukštų džiūvėsėlių,
 
 
6-8 šaukštų aliejaus kepti.
 

Paruošimas



Nuluptas bulves 30 min. išvirkite sūdytame vandenyje. Moliūgų sėklas paskrudinkite keptuvėje be riebalų, atvėsinkite, šaukštą sėklų atidėkite, o kitas susmulkinkite. Bulves nusunkite, nugarinkite, nulupkite ir sudėkite į dubenį.

Svieste pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnaką. Suberkite petražoles ir smulkintas moliūgų sėklas, viską supilkite į bulves ir sugrūskite. Pagardinkite druska, pipirais, muskatais. Pusvalandį palikite pastovėti. Kiaušinius išplakite.

Iš bulvių masės suformuokite 16-18 rutuliukų, suplokite ir apvoliokite miltuose. Pamerkite blynus į kiaušinių plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynus ant vidutinės ugnies po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.

Išimtus padėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Apibarstykite likusiomis moliūgų sėklomis. Patiekite su aromatingų žalumynų dažiniu, pagardintu moliūgų sėklų aliejumi.

Užgavėnių valgis paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste