Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
50 g maltų migdolų.
 
 
4 obuoliai,
 
 
3 kiaušiniai,
 
 
250 g sviesto,
 
 
250 g cukraus,
 
 
150 g miltų,
 
 
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
 
 
šaukštelis malto cinamono,
 
 
tarkuota citrinos žievelė,
 

Paruošimas


1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis.
2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai, pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo formą ir atvėsiname.
3. Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, sudedame išplaktus kiaušinius. Įmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir migdolus. Tešlą sudedame ant obuolių ir išlyginame.
4. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 50-60 minučių.
5. Iškepusį pyragą 15 minučių vėsiname kepimo formoje.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 45 min. Porcijoje: apie 680 kcal (6 porcijos)
Šis pyragas kiek pastovėjęs tampa vis skanesnis. Sandariai uždarytame inde jį galite laikyti iki savaitės.



Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)