Prancūziškas bulvių apkepas su grietinėle
Prancūziškas bulvių apkepas su grietinėle
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
šiek tiek muskato, druskos, juodųjų pipirų
 
 
600 g bulvių
 
 
400 ml riebios grietinėlės
 
 
400 ml pieno
 
 
2 šaukštai sviesto
 
 
100 g tarkuoto sūrio
 
 
1 didesnis svogūnas
 
 
skiltelė česnako
 

Paruošimas

Bulves nuskuskite, supjaustykite 1 cm storumo riekelėmis.

Svogūną supjaustykite ploniau, pusžiedžiais, česnaką sukapokite (geriau būtų būtent sukapoti, o ne suspjausti spaustuku).

Į didelį puodą pilkite pieną ir grietinėlę, dėkite šaukštą sviesto, česnako, muskato. Užvirinkite. Ir pavirkite porą min.

Į pieno ir grietinėlės mišinį verskite bulves ir svogūnus. Virkite apie 10 min iki kol bulvės suminkštės (išvirti neturi).

Formą patepkite likusiu sviestu, sudėkite bulves ir svogūnus, gali įpilkite truputį skysčio, kuriame bulvės virė. Pabarstykite druska, pipirais, puikiai tikrų ir čiobreliai, jeigu mėgstate ir turite.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 15-20 min. Išimkite, užberkite sūrio ir dar pakepkite iki kol sūris išsilydys.

Skanu su šviežių daržovių salotomis.

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Robertukas