Migdolinis aviečių pyragas
Migdolinis aviečių pyragas
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
papuošimui
cukraus pudros
 
2 šaukštai
migdolų plokštelių
 
250 g
aviečių
 
šiek tiek
vanilės ekstrakto
 
2
kiaušiniai
 
šaukštelis
kepimo miltelių
 
140 g
miltų
 
140 g
rudojo cukraus
 
140 g
minkšto sviesto
 
140 g
sumaltų migdolų
 

Paruošimas

Persijokite miltus ir įberkite į juos maltus migdolus ir kepimo miltelius.

Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės ekstrakto, gerai perplakite, palaipsniui, dlaimis įmaišykite miltų mišinį.

Atsegamą kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens) patepkite riebalais, supilkite pusę tešlos, tolygiai suberkite avietes ir užpilkite likusia tešla. Tešla gan tiršta, tad gal patogiau ne pilti, o krauti šaukštu ir palyginti pirštais.

Viršų užbarstykite migdolų plokštelėmis.

Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Apie 40-50 minučių iki kol gražiai pagels.

Apibarstykite cukraus pudra. Galima papuošti avietėmis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Mindaugas