Keksas su migdolais ir citrina
Keksas su migdolais ir citrina
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
nutarkuota citrinos žievelė.
 
 
3 šaukštai citrinos sulčių,
 
 
3 kiaušiniai,
 
 
25 g kapotų migdolų,
 
 
150 g miltų,
 
 
150 g cukraus pudros glajui,
 
 
100 g sviesto arba margarino,
 
 
100 g cukraus,
 
 
šaukštas skaldytų migdolų papuošimui
 
 
šaukštelis kepimo miltelių,
 

Paruošimas


Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus.

Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuotą citrinos žievelę ir dar kartą išmaišyti. Kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsiais. Sukrėsti tešlą (taip, kad liktų keletas centimetrų iki viršaus). Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Citrinos sultis išsukti su cukraus pudra. Glajumi aplieti atvėsintą keksą, ant viršaus užberti skaldytų migdolų.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Rasa
2014-02-15 22:22:51
LABAI SKANUS
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Meinardas