Varškės keksas su vyšniomis
Varškės keksas su vyšniomis
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
riebalų (formai patepti),
 
 
pakelis vanilinio cukraus,
 
 
pakelis kepimo miltelių,
 
 
negazuoto mineralinio vandens,
 
 
60 g cukraus pudros,
 
 
500 g miltų,
 
 
50 g džiovintų vyšnių,
 
 
4 kiaušiniai,
 
 
250 g varškės,
 
 
250 g sviesto,
 
 
250 g cukraus,
 
 
20 g migdolų drožlių,
 
 
šaukštas vandens.
 
 
žiupsnelis druskos,
 

Paruošimas


Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius.

Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei kiaušinių masės ir gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilti tiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai dryktų nuo šaukšto.

Į tešlą suberti nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 160-180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Cukraus pudrą išsukti su šaukštu vandens. Glajumi aptepti dar šiltą keksą.


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
Kalista