Šaltinis:
Jums reikės
 
Pagrindui:
 
 
5 dl miltų, 200gr sviesto,
 
 
1 dl cukraus, 1 kiaušinis,
 
 
Pertepimui:
 
 
2 1/2 dl aviečių uogienės
 
 
Migdolų masė:
 
 
150 gr sviesto,
 
 
400 gr migdolų masės,
 
 
3 kiaušiniai,
 
 
keli lašai maistinių žalios spalvos dažų,
 
 
1 dl miltų,
 
 
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių,
 
 
Apibarstymui:
 
 
truputis cukraus pudros.
 

Paruošimas



1. Sumaišyk ir suminkyk visus ingridientus pagrindui. Iškočiok tešlą, ir išklok į formą 30-40 cm dydžio (tefloninės formelės tepti riebalais nebūtina). Kepti pagrindą 175 laipsnių temperatūroje - 10 min.

2. Puriai išsukti sviestą migdolų masei. Sudėti susmulkintą migdolų masę, įmušti kiaušinius. Įlašinti keletą lašų žalių maistinių dažų, kad nusispalvintų žalsvai. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir sudėti į migdolų masę, gerai išmaišyti mikseriu.

3. Išėmus iš orkaitės pagrindą plonai užtepti ant jo aviečių uogienės ir, uždėjus ant viršaus migdolų masę, ją išlyginti.

4. Kepti dar kartą su įdaru 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduos. Ištraukus truputį apibarstyti cukraus pudra.

5. Ataušintas pyragas pjaustomas kvadratėliais ar rombeliais.

Skanaus!

P.S. Pati migdolų masė, kuri reikalinga įdarui yra daroma iš 50% saldžių migdolų (jų yra ir karčių) ir cukraus. Viskas susmulkinama iki pudros konsistencijos ir pridedama keli lašai valgomo aliejaus, kad masė suliptų išvien. (Ją galima pasidaryt
ir namie.)



url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (159)
Tomas