Trapios tešlos pyragas su varške
Trapios tešlos pyragas su varške
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
75 g
grietinės
 
2
kiaušiniai
 
150 g
miltų
 
1
nutarkuotos citrinų arba apelsinų žievelės
 
100 ml
pieno
 
50 g
razinų
 
75 g
sviesto
 
1/3 stiklinės
vandens
 
200 g
varškės arba varškės sūrio
 
šiek tiek
druskos
 
40 g
cukraus
 
1 šaukštas
aliejaus
 
2 šaukštai
2 šaukštai krakmolo
 

Paruošimas


Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve.

Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2 mm storio tešlos sluoksniu. Formą uždengiame kepimo popieriumi ir 5-10 min. kepame karštoje orkaitėje. Varškę pertriname arba sumalame, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame cukrų ir viską labai gerai išsukame. Suberiame nuplautas, nusausintas razinas. Krakmolą ištirpiname šaltame piene, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kepimo formą išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių, sudedame varškės masę ir kepame 30 min. karštoje orkaitėje. Galime tiekti karštą ir šaltą.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Andželika