Vyniotinis su obuoliais
Vyniotinis su obuoliais
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
80 g
cukraus
 
šiek tiek
malto cinamono,
 
250 g
miltų
 
0.5 - 1 kg
obuolių
 
100 g
razinų,
 
70 g
šilto pieno
 
šiek tiek
truputis druskos
 
2 v.š.
trintų džiūvėsėlių
 
80 g
sviesto
 

Paruošimas



Ištirpinti pusę kiekio sviesto, į jį įpilti pieną, įberti druskos, išmaišyti. Suberti miltus, užminkyti tešlą ir palikti 30 min. Lininį rankšluostį pabarstyti miltais ir ant jo iškočioti kuo plonesnį lakštą. Jo paviršių aptepti ištirpintu ir atvėsusiu sviestu, apibarstyti trintais džiūvėsėliais ir vienodu sluoksniu apdėti obuoliais. Juos paruošti taip: obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, suberti razinas, pabarstyti cinamonu bei cukrumi ir gerai išmaišyti.(Kad susidariusios įdaro sultys neišbėgtų ir būtų tirščiau, galima įmaišyti šiek tiek manų kruopų). Prilaikant rankšluostėlį, tešlą susukti voleliu, galus gerai užspausti ir dėti į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Iškepusį apibarstyti miltiniu cukrumi.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
neringa
2013-10-11 19:16:34
Kas per receptas????nesamone!!lb neskanus gavosi!!!!reikia kazko deti kad bent jau iskiltu!!!Fui neskanu!!!:(
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita