Obuolių trupiniuotis
Obuolių trupiniuotis
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
kepimo indui patepti
riebalų
 
3-4
obuolių (geriau kietesnių)
 
100 g
miltų
 
100 g
cukraus
 
žiupsniukas
cinamono
 
50 g
avižinių dribsnių
 
100 g
sviesto
 

Paruošimas

Cukrų, miltus, avižinius dribsnius gerai sumaišykite. Dėkite šaltą, kubeliais pasmulkintą sviestą ir pirštais trinkite - gausis trupinukai.

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite 1-2 cm storumo riekutėmis. Juos pamaišykite su cinamonu, o jeigu rūgštūs ir norisi saldžiau, tai galite ir šaukštą cukraus įdėti.

Valgyti geriausia tiesiai iš indo, tad būtų geriau rinktis kelis, mažesnius indelius, bet galima kepti ir viename bei išdėti į lėkštes, tačiau vaizdas nebus toks gražus.

Keraminį indą ar indus patepkite riebalais, ant dugno klokite obuolius, o ant viršaus berkite trupinius.

Kepkite iki 180C orkaitėje. Apie 30 min. Iki kol trupinių sluoksnis šiek tiek pagels.

Labai skanu su vaniliniais ledais ar grietinėle. Valgyti karštą!

P.S. Vietoje obuolių galima naudoti bananus, kriaušes. Tik vaisai turi būti kietoki.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
dvynukes Emilija ir Dzesika