Šokoladinis vyniotinis
Šokoladinis vyniotinis
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
 
indelis „Nutelos“( ar kitokio šokoladinio, riešutinio kremo, galima uogienės, medaus)
 
 
Įdarui:
 
 
banano (tiesesnio),
 
 
80g miltų,
 
 
40g kakavos,
 
 
4 kiaušiniai,
 
 
20g krakmolo,
 
 
100g cukraus,
 
 
1v.š. miltinio cukraus (ar daugiau, pagal skonį),
 
 
truputis šokoladinio kremo.
 
 
vanil. cukraus,
 
 
varškės,
 

Paruošimas


Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. Baltymus iki standumo išplakti su likusiu cukrumi, sudėti į trynius, suberti miltus, krakmolą, kakavą, išmaišyti. Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti orkaitėje 20min 180ºC. Iškepusį kepinį apdengti kepimo popieriumi, ant viršaus uždėti drėgną rankšluostėlį, kad viršus neimtų džiūti ir palikti atvėsti.

Varškę gerai ištrinti su miltiniu cukrumi ir vanil. cukrumi. Kepinio paviršių patepti „Nutela“, tada padengti varškės mase. Uždėti bananą ir susukti vyniotinį. Apdengti kepimo popieriumi ir 4val. dėti į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi.

Galima gaminti ir su kitokiais įdarais: 1.Varškę sumaišyti su smulkintais džiovintais ananasais, papajomis ir susukti vyniotinį. 2. Varškę sumaišyti su aguononis. Ant varškės sluoksnio pabarstyti smulkintų riešutų ar smulkinto griliažo, susukti. 3. Vietoj banano ant varškės masės uždėti uogienės, maišytos su trupintais vafliais ir susukti.


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
Armandas