Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
Autorius: Sefas
Jums reikės
500 ml
tirštos grietinėlės
 
papuošti
šviežių aviečių (ar kitų uogų, vaisių)
 
300 g
šaldytos trapios tešlos, atšildytos
 
500 g
pupų (ar kitų ankštinių), tešlos pagrindui prispausti
 
125 ml (papuošti)
plaktos grietinėlės
 
200 ml
pieno
 
500 g
kapoto saldaus (juodojo) šokolado
 
3
dideli kiaušiniai, lengvai suplakti
 

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Išklokite formą vaškuotu popieriumi. Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus. Sudėkite į paruoštą formą. Pabadykite pagrindą šakute. Ant pagrindo vėl dėkite vaškuoto popieriaus. Sudėkite ant viršaus sausų pupų ar kulinarinių svarelių. Jų reikia, kad kepant pagrindo tešla nenuslinktų ir išlaikyi formą. Kepkite 10 min. Tegul šiek tiek atvėsta, tuomet išimkite pupas kartu su viršutiniu popieriaus sluoksniu.

Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinkite. Įmaišykite pieną ir kiaušinius. Ant pagrindo, esačio formoje, supilkite šokoladinį įdarą ir kepkite, kol įdaras sustings, 20-25 minutes. Atvėsinkite. Atlaisvinkite ir nuimkite formos šonus. Papuoškite kepinį plakta grietinėle ir avietėmis. Ar kitomis uogomis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Olga
2012-04-13 20:04:07
na pupos ar svareliai daznai dedami ant teslos, kad bekepant nekiltu.
laura
2012-04-13 14:15:54
ir aš nieko, atrodo malonus skonis turetu buti, bet kaip pasigaminti, visiskai neaisku..kvailas receptas..
aha
2012-04-13 14:13:35
visiskai pritariu ir as nieko nesupratau....
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Andželika