Tobulas biskvitas su braškėmis
Tobulas biskvitas su braškėmis
Autorius: sisim
Jums reikės
200 ml
Pieno
 
100 g
Miltų
 
100 g
Miltinio cukraus
 
papuošimui
Mėtų lapelių
 
2 šaukštai
Krakmolo
 
4 vnt.
Kiaušinių tryniai
 
5 vnt.
Kiaušiniai
 
100 g
Grietinėlės
 
200 g
Cukraus
 
1 šaukštas
Brendžio
 
250 g
Braškių
 
2 šaukštai
Abrikosų džemo (arba kokio turite)
 
 
Sviesto formai patepti
 

Paruošimas

BISKVITAS:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus.

3. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaišome į tešlą.

4. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo skardą.

5. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

KREMAS:

1. Keturis kiaušinių trynius išplakame su 50 g miltinio cukraus ir abrikosų džemu, pastatę dubenėlį virš garų.Sukame, kol masė tampa balta, vienalytė.

2. Toliau maišydami pamažu pilame užvirintą pieną. Plakame, kol kremas tirštėja ir ima žvilgėti. Įpilame brendžio, išmaišome.

3. Uogas perrenkame. Braškes nuvalome. Dalį uogų paliekame papuošti. Kitas sumaišome su likusių cukrumi ir padarome tyrę.

GAMYBA:

1. Biskvitą supjaustome į tris papločius.

2. Pirmąjį paplotį aptepame plykytu kremu. Ant viršaus dedame sluoksnį trintų uogų, tada - antrąjį paplotį. Jį aptepame plikytu kremu ir vėl uždedame sluoksnį trintų uogų. Uždengiame likusiu biskvitiniu papločiu.

3. Laikome šaltai 2 valandas.

4. Grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu cukrumi. Kepinį supjaustome gabalėliais. Papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų lapeliais.

Pastaba. Prie šio patiekalo tinka sausas baltas vynas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Saule
2011-07-22 04:29:07
Pries rasant recepta,reiketu paciai pagaminti!!!Nesamone!
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra