Bananų keksas
Bananų keksas
Autorius: Sefas
Jums reikės
 
Margarino formai ištepti,
 
3
Kiaušiniai,
 
50 g
Kapotų graikiškų riešutų,
 
3272 kcal
Energetinė vertė:
 
 
Džiūvėsėlių-pabarstyti.
 
75 g
Džiovintų banano griežinėlių,
 
175 g
Cukraus,
 
100 g
Aukšč. r. kvietinių miltų,
 
3
Arbat. š. kepimo miltelių,
 
125 g
Margarino,
 
150 g
Rupaus malimo kvietinių miltų,
 
2
Valg. š. riebios grietinės,
 
 
Žiupsnelis druskos,
 

Paruošimas


Margariną, išėmę iš šaldytuvo, atšildykite iki kambario temperatūros.

Tuo metu kiaušinius išmaišykite su druska bei cukrumi. Kai cukrus ištirps, kiaušinių ir cukraus masę išplakite ir išsukite su margarinu.

Miltus persijokite su kepimo milteliais bei rupiais miltais ir šį mišinį suberkite į kiaušinių ir margarino masę.

Gerai išmaišykite, sudėkite bananų griežinėlius, grietinę bei graikiškus riešutus.

Pailgą 25 cm ilgio kekso formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsiais. Supilkite tešlą. Kepkite 50 min.

175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala).

Prieš patiekiant pyragą, galima papuošti šviežių bananų griežinėliais, apšlakstytais citrinos sultimis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
dvynukes Emilija ir Dzesika