Šaltinis:
Jums reikės
 
600g. plekšnių filė,
 
 
250g. pievagrybių,
 
 
svogūnas,
 
 
šaukštas citrinų sulčių,
 
 
3 šaukštai sviesto,
 
 
2 šaukštai miltų,
 
 
250 ml. sauso baltojo vyno,
 
 
250 ml. grietinėlės,
 
 
2 kiaušinių tryniai,
 
 
30 g. tarkuoto sūrio,
 
 
lauro lapelis,
 
 
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių,
 
 
maltų pipirų, druskos.
 

Paruošimas



Plekšnes apibarstome druska, maltais pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. Pievagrybius nuvalome, nuplauname, supjaustome griežinėliais ir nusausiname. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir kartu su pievagrybiais pakepiname svieste. Išėmę iš keptuvės, nuvarviname riebalus.

Į keptuvėje likusius riebalus sudedame petražoles, suberiame miltus, supilame vyną, grietinėlę, įdedame lauro lapelį. Nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

Plekšnių filė nusausiname, supjaustome į 4 dalis. Tada sulenkiame per pusę ir gabalėlį šalia gabalėlio sudedame į keptuvą.

Padažą perkošiame, įmaišome į jį kiaušinių trynius, sudedame pievagrybius, pasūdome, pagardiname pipirais, pasūdome ir supilame ant žuvies. Paviršių apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva