Šaltinis:
Jums reikės
 
500 g. miltų, 225 ml. pieno,
 
 
po žiupsnelį druskos ir cinamono,
 
 
3 šaukštai cukraus,
 
 
100 g. Sviesto, 20 g. Mielių,
 
 
citrinos žievelė,
 
 
4 kiaušiniai,
 
 
3 šaukštai medaus,
 
 
300 g. Maltų aguonų,
 
 
100 g. susmulkintų citrinų cukatų,
 
 
migdolų drožlių,
 
 
kiaušinio baltymas.
 

Paruošimas



Miltus suberiame kauburėliu, o viduryje padarome duobutę. Į ją supilame mieles, išleistas 100 ml. pieno su šaukšteliu cukraus. Išmaišome. Paliekame 15 minučių pastovėti. Įdedame 50 g. sviesto, įberiame 1,5 šaukšto cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, druskos, įmušame kiaušinius ir užmaišome tešlą. 30 minučių laikome šiltai.

125 ml. pieno užverdame su medumi, aguonomis, cinamonu, likusiu cukrumi, sviestu ir puse kiekio cukatų. Iškočiotą tešlą supjaustome 12 cm kraštinės ilgio kvadratais ir patepame kiaušinio baltymu. Kraštus užlenkiame. Įdarome aguonų mišiniu. Apibarstome cukatomis ir migdolais. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių.

Pastabos:
Kiaušiniai ir sviestas turi būti kambario temperatūros. O ruošdami tešlą, skysčius pilkite į miltus plona srovele ir nuolat maišykite

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva