Kalėdinis ledų tortas
Kalėdinis ledų tortas
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
šaukštelis
kalėdinių prieskonių mišinio
 
pusė šaukštelio
tarkuoto muskato
 
80 ml
romo
 
60 g
susmulkintų vynuogių be kauliukų
 
60 g
susmulkintų razinų
 
50 g
kapotų kepintų migdolų
 
2 šaukštai
brendžio
 
2 kg
vanilinių ledų
 
100
cukruotų vyšnių, supjaustytų į 4 dalis
 
pusė
sutrintos citrinos
 
šaukštelis
malto cinamono
 

Paruošimas


Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje.

1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo mišiniu ištepame kekso formos krašus iki pat sienelės viršaus. Šaldome per naktį. Paskui patikriname, ar tolygiai sušalo: jei reikia, pataisome - užtepame ledų.

Kitą dieną suberiame į indą kalėdinių prieskonių mišinį, cinamoną, tarkuotą muskatą, sudedame į tą pačią formą likusius ledus, vaisių bei romo masę ir gerai sumaišome. Sudedame į kekso formą ir išlyginame paviršių. Šaldome per naktį. Paskui apverčiame kekso formą ant padėklo ir nuimame. Tortą supjaustome.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

P.S. Sudėjus visus ledus iš karto sušals ne taip tolygiai.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
dovydas