Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis
Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis
Autorius: Mama.lt
Jums reikės
šiek tiek
maltų juodųjų pipirų,
 
ketvirtis šaukštelio
maltų gvazdikėlių
 
ketvirtis šaukštelio
malto cinamono
 
šiek tiek
druskos
 
5
obuoliai
 
3 skiltelės
česnako
 
3 šaukštai
maderos
 
2.5 kg
kiaulienos be kaulo
 
100 g
juodųjų slyvų
 
šaukštas
aliejaus
 

Paruošimas

Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Slyvas taip pat supjaustome. Obuolius perpjauname per pusę, išpjauname sėklalizdžius ir dalį minkštimo. Kiaulieną dedame į kepimo formą. Įpjauname per visą odelę (viršų ir šonus). Į įpjovas įdedame česnako. Ant viršaus užpilame aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 3 valandas.

Slyvas sumaišome su prieskoniais. Šiuo mišiniu įdarome obuolius. Likus 45 minutėms iki kiaulienos kepimo pabaigos, į formą sudedame įdarytas obuolių puseles. Jeigu kiauliena pradeda svilti, pridengiame folija. Kiaulieną ir obuolius išimame iš formos. 10 minučių paliekame atvėsti, paskui supjaustome.

Į puodą supilame vyną ir kiaulienai kepant išsiskyrusias sultis. Pakaitiname. Tiekiame su supjaustyta kiauliena ir įdarytomis obuolių puselėmis.

Pastabos:
Mėgstantieji saldoką kiaulieną, naudokite medų, vaisius ir prieskonius -jie suteiks mėsai savito aromato. Galima tiekti su bulvėmis. Savo jos kopūstais.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!


Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas