Šaltinis:
Jums reikės
 
80 g kedrų riešutų,
 
 
100 g šokolado glajaus,
 
 
135 g sviesto,
 
 
2 šaukštai miltinio cukraus,
 
 
100 g miltų,
 
 
šaukštas krakmolo,
 
 
30 g maltų apelsinų cukatų,
 
 
ketvirtis šaukštelio kardamonų,
 
 
pusė šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės.
 

Paruošimas



Keptuvėje paskrudiname kedrų riešutus ir atvėsiname. Šokolado glajų ištirpiname garų vonelėje. Įmaišome 2 šaukštelius ištirpinto sviesto ir atvėsiname. Likusį sviestą sukame su miltiniu cukrumi, kol tampa kremo tirštumo. Įmaišome miltus, krakmolą, cukatas, tarkuotą apelsino žievelę ir kardamonus. Suminkome ir padarome 2 cm skersmens volelius. Sudedame juos vieną šalia kito ir supjaustome 2 cm storio griežinėliais. Iš tešlos griežinėlių padarome rutuliukus ir sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Dar kartą pakaitiname šokolado glajų su įmaišytu sviestu. Paskui sudedame į konditerinį maišelį ir papuošiame sausainius. Ant kiekvieno sausainio uždedame po kedrų riešutą.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas