Šaltinis:
Jums reikės
 
Salotoms:
 
 
300 g rudųjų ryžių,
 
 
ryšelis svogūnų laiškų,
 
 
raudonoji paprika,
 
 
125 g ridikėlių,
 
 
425 g konservuotų ananasų,
 
 
125 g pupų daigų,
 
 
90 g kepintų žemės riešutų.
 
 
Padažui:
 
 
2 šaukštai žemės riešutų sviesto,
 
 
šaukštas žemės riešutų aliejaus,
 
 
2 šaukštai šviesiojo sojų padažo,
 
 
2 šaukštai baltojo vyno acto,
 
 
2 šaukštai medaus,
 
 
šaukštas aitriųjų paprikų miltelių,
 
 
pipirų, žiupsnelis druskos.
 

Paruošimas



Ryžius suberiame į puodą, užpilame vandens. Užverdame, pridengiame ir verdame 30 minučių. Supjaustome svogūnų laiškus. Papriką išvalome ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Ridikėlius supjaustome smulkiai. Gaminame padažą, gerai sumaišydami visus jo komponentus. Ryžius nusunkiame ir supilame į ugniai atsparų dubenį. Mažame puodelyje kaitiname padažą vieną minutę. Užpilame jį ant ryžių ir sumaišome. Ryžius sumaišome su ananasų gabalėliais, supjaustytais svogūnų laiškais ir paprika, pupų daigais ir riešutais. Sudedame karštas salotas į serviravimo lėkštę. Papuošiame ridikėlių gabalėliais.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)