Auksiniai sparneliai
Auksiniai sparneliai
Autorius: Sefas
Jums reikės
 
Šaukštelio žaliųjų pipirų žirnelių,
 
 
Po 2 šaukštus vynuogių acto ir sojų padažo,
 
 
P a d a ž u i:
 
 
M a r i n a t u i:
 
 
Druskos,
 
 
Cukraus.
 
200 g
Šaldytų braškių,
 
2
Šaukštų rudojo cukraus,
 
2
Šaukštų aliejaus,
 
100 ml
Grietinės,
 
1.5 kg
Vištų sparnelių.
 
1
6aukšto sojų padažo,
 
 
Skiltelės česnako,
 
 
Vištienos prieskonių.
 
 
Žiupsnelio kajeno pipirų,
 

Paruošimas


Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su actu, sojų padažu, aliejumi, ruduoju cukrumi, žiupsneliu kajeno pipirų, įberkite vištienos prieskonių. Vištos sparnelius apliekite marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Skardą išklokite aliuminio folija, ją pašlakstykite aliejumi, išdėliokite vištieną ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę.

Kepkite apie 10 min., po to apverskite, pakepinkite dar 5 min., apšlakstykite marinatu ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę.

Paruoškite padažą: braškes atšildykite, nupilkite vandenį.

Grietinę sumaišykite kartu su braškėmis ir sojų padažu, pagardinkite druska, cukrumi, įberkite žaliųjų pipirų žirnelių ir išmaišykite.

Vištų sparnelius į stalą patiekite su braškių padažu.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)