Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijoms:
 
 
2 viščiuko krūtinėlės be kaulo ir odelės (apie 750g) arba toks pat kiekis jau iškeptos vištienos
 
 
1 gabalėliais supjaustyta morka
 
 
1 susmulkintas svogūnas
 
 
1 gabalėliais supjaustytas saliero stiebas
 
 
250 g įvairių salotų lapų
 
 
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
 
 
1 citrinos sulčių
 
 
2 valg. š. susmulkintos kalendros
 
 
1 valg. š. susmulkintų petražolių
 
 
0,5 valg. š. susmulkintų laiškinių česnakų
 
 
Druska
 
 
1 didelio granato sėklos
 
 
Šviežiai sumalti juodieji pipirai
 
 
125 g susmulkinto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio
 

Paruošimas



Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Vištos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelę salotinę kartu su salotų lapeliais. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis, kalendra, petražolėmis, laiškiniais česnakais, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas ir išmaišykite. Pabarstykite sūriu, granato sėklomis ir iš karto patiekite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Sunaitelis