Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijoms:
 
 
90 g smulkiai supjaustytų lašinukų;
 
 
30 g sezamo sėklų;
 
 
0,25-0,5 arbatinio š. Kmynų;
 
 
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
 
 
2 valg. š. balzaminio acto;
 
 
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
 
 
500 g stambiai suplėšytų salotų lapų;
 
 
1 nuluptas ir plonomis riekelėmis supjaustytas obuolys;
 
 
90 g nedideliais gabalėliais supjaustyto parmezano sūrio.
 

Paruošimas



Nedidelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite lašinukus, kol gražiai apskurs (apie 5 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite kmynus ir sezamo sėklas, kol jos gražiai pagels ir taps tarsi skaidrios (apie 3 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.

Nedideliame dubenėlyje šakute sumaišykite aliejų ir actą, pagardinkite druska bei pipirais. Visas salotas sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus dėkite obuolius, lašinukus, pakepintas sėklas ir sumaišykite. Apšlakstykite salotas gautu padažu, pabarstykite sūriu ir patiekite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Kornelija