Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijoms:
 
 
3 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės bulvės;
 
 
3 artišokai;
 
 
2 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės morkos;
 
 
150 g šviežių ar sušaldytų žirnelių;
 
 
125 g supjaustyto kubeliais švelnaus sūrio;
 
 
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
 
 
6 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
 
 
1 citrinos sultys;
 
 
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
 
 
1 valg. š. kaparėlių;
 
 
Sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų.
 

Paruošimas



Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Dideliame puode su pasūdytu vandeniu išvirkite artišokus, morkas ir žirnelius, kol suminkštės (5-7 min.). Atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.

Į didelę salotinę sudėkite bulves, artišokus, morkas, žirnelius, ant viršaus- sūrį ir apibarstykite druska bei pipirais. Švelniai išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, tuomet apibarstykite petražolėmis, kaparėliais ir alyvuogėmis ir patiekite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Modestas