Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijoms:
 
 
4 artišokai;
 
 
2 citrinų sultys;
 
 
1 supjaustyta plonais pagalėliais didelė morka;
 
 
1 supjaustytas plonomis riekelėmis nedidelis salieras;
 
 
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
 
 
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
 
 
125 g supjaustyto gabalėliais parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
 

Paruošimas



Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu vandeniu ir šitaip pamirkykite 15 min.

Artišokus nusausinkite ir plonai supjaustykite, suberkite į salotinę. Įdėkite morkas, salierus, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir lengvai išmaišykite. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet apibarstykite parmezano sūriu, lengvai išmaišykite ir patiekite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
dovydas