Šaltinis:
Jums reikės
 
4 porcijoms:
 
 
2 dideli kiaušiniai;
 
 
3 stambiai supjaustyti sunokę pomidorai;
 
 
2 griežinėliais supjaustyti raudonieji pipirai;
 
 
1 riekelėmis supjaustytas saliero stiebas;
 
 
1 riekelėmis supjaustytas raudonasis svogūnas;
 
 
6 riekelėmis supjaustyti ridikėliai;
 
 
1 nuluptas ir riekelėmis supjaustytas agurkas;
 
 
50 g juodųjų ir 50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų;
 
 
500 g šviežių išlukštentų pupų;
 
 
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės;
 
 
250 g konservuoto nusausinto tuno;
 
 
12 nusausintų ančiuvių filė;
 
 
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
 
 
3 valg. š. baltojo vyno acto;
 
 
10 suplėšytų baziliko lapelių;
 
 
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
 

Paruošimas



Išvirkite kiaušinius (8 min. nuo vandens užvirimo), išvirusius palaikykite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į keturias dalis. Į didelį dubenį sudėkite pomidorus, pipirus, salierus, svogūnus, ridikėlius, agurkus, alyvuoges, pupas, česnaką ir gerai išmaišykite. Sudėkite pasmulkintą tuną, kiaušinius ir ančiuvius. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su actu, baziliku, druska ir pipirais. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, atsargiai sumaišykite ir iš karto patiekite.

Salotos paruoštos!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)